Naglar måste, precis som händer, tas hand om väl om vi vill att de ska se snygga ut. Självklart vill vi att de ska vara friska och starka. Hur gör man naglarna fantastiska med hjälp av huskurer? Fortsätt läsa för beprövade och pålitliga nagelbehandlingar!

5 Huskurer för Bättre, Snyggare Naglar

1. Skaffa en nagelfil!

Kom ihåg att använda en bra fil som inte orsakar trubbiga kanter. Skadan kanske inte syns med blotta ögat först, men dåliga nagelfilar gör att naglarna klyvs och går itu, vilket gör att tvättmedel, vatten och bakterier kan ta sig in. En sak till att komma ihåg: du bör fila naglarna i samma riktning. Glas- och pappersfilar är bäst så skaffa en till din necessär.

2. Var snäll mot naglarna

Brukar du pilla bort nagellack? Använder du handskar när du städar hemmet? Biter du på naglarna eller ytterhuden? Dåliga vanor skadar och naglarna och utgör en hälsorisk med tanke på att du ofta rör med fingrarna nära munnen… Det är bra att lägga ned nagelbitningen och skaffa en bra ytterhudsolja så att ytterhuden inte torkar ut.

3. Diet för hälsosamma naglar

Precis som med kropp, hud och hår, behöver våra naglar näring. För att hålla dem friska och motståndskraftiga mot skador, måste du ge dem vitaminer som B-vitamin (stärker, hindrar att de bryts), A-vitamin (förbättrar utseende på både naglar och hud), E-vitamine (förstärker och reparerar nagelplattan). Fortsätt att fylla på med näring för friska naglar: zink, calcium och fosfor gör naglarna mer motståndskraftiga, stimulerar växt och förhindrar att de blir spröda. Fräken är en växt och en värdefull näringskälla som ger oss snyggare hår och naglar. Du kan ta tillskott eller dricka te med fräken.

Viktigt att veta!

Naglar består huvudsakligen av proteinet keratin. Därför bör vi äta proteinrik kost: yogurt, ost, keso, ägg, kött.

4. Nagellack och balsam

Vill du ha friska, härliga naglar? Förbättra tillväxten med ett lämpligt nagelbalsam. Du kan antingen skaffa en oljebaserad produkt och gnida in den i naglarna (helst vid läggdags så att du inte gör något med händerna) eller ett vanligt nagelbalsam som används som ett nagellack. Kosmetikamärken erbjuder nagelbalsam med färg (beige, rosa, vit, ljusbrun) som ger en snygg nyans även om naglarna är missfärgade. De gör att naglarna ser friska ut, samt ger näring, reparerar och förebygger skador.

5. Naturliga behandlingar för vackra naglar

DIY-behandlingar för naglarna är väldigt populära och många kvinnor hyllar dem. Du kan enkelt utföra dem hemma! Prova att gnida in naglarna med ricin- eller arganolja eller häll olja i en skål och addera lite citronjuice för att skapa ett näringsrikt blötläggningsvatten. Citronjuice ljusar upp naglarna, förbättrar färgen och hjälper näringsämnena i oljan att reparera skador. Olivolja är ett briljant och naturligt nagelbalsam: värm upp oljan aningen och doppa fingrarna. Avkok på nässlor och fräken är också en kraftfull och stärkande blandning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *