Är dina ögonfransar inte tillräckligt böjda och lyfta och behöver de näring? Det går ändå att få ut mycket av fransarna i detta tillstånd med rätt behandlingar. Det är därför som franslyft och laminering blir alltmer populärt i skönhetssalonger. Vad är dem? Vad består ögonfranslaminering av, hur lång tid tar det och kan det utföras hemma? Följande rankning beskriver kit som kommer att göra det enkelt.

ögonfranslyft

Ögonfranslyft och laminering – vad är det och varför ska du prova dem?

Att investera i utseende lönar sig i självförtroende och ett gott humör, så det är inte värt att spara på dessa saker. Det går dock att hitta mer kostnadseffektiva lösningar än ett besök hos en kosmetolog. Så är det även med franslyft och laminering. Vad betyder det här? Det är egentligen inte nödvändigt att bara lita på professionella fransstylister i detta avseende. Dessa behandlingar kan utföras lika bra i ditt hem.

Ett franslyft gör ögonfransarna mer lyfta, böjda och längre. Det kan utföras hemma med hjälp av ett speciellt franslyftsats. Processen består av flera steg som måste följas med precision, men efter lite övning med att använda online handledningar kan du framgångsrikt göra det själv.

Denna behandling kompletteras mycket ofta med laminering. Vad är franslaminering? Det innebär att återfukta ögonfransarna med hjälp av speciella formler. Resultatet är tjockare, längre och blankare ögonfransar.

Efter lamineringen kommer dina fransar att stärka ditt självförtroende. De gör också vardagen enklare, eftersom de behåller mascaran bättre.

Det rekommenderas att reservera cirka en timme för hela behandlingen. Detta är tillräckligt med tid även för alla som precis börjar ta hand om sina ögonfransar på egen hand. Så lite tid är allt som behövs för att njuta av lyfta ögonfransar i upp till 8 veckor.

Ögonfranslyft kit – ranking av pålitliga satser

För att utföra franslyftet och lamineringen själv hemma behöver du självklart utrusta dig med rätt satsen. Detta är bekvämare än att beställa varje produkt separat. Om du vill köpa ditt första sats för franslaminering kommer denna rankning att vara till stor hjälp. Den innehåller tillbehör som kommer att vara bra för kvinnor som är intresserade av att ta hand om sina ögonfransar och styla dem bekvämt.

1. Nanolash lash lift och lamineringssats

 Ögonfranslyft och lamineringssats nanolash

Ögonfranslaminering hemma med resultat som varar upp till 8 veckor? Det är möjligt. Detta är vad det professionella franslamineringssatsen – Lash Lift Kit – som erbjuds av varumärket Nanolash möjliggör. Viktigt är att detta är en komplett och högkvalitativ produkt. Genom att välja detta sats får du alla produkter och tillbehör du behöver för att utföra ögonfranslyft och laminering.

Du kan utföra upp till 10 sådana applikationer, eftersom satsen innehåller:

  • 10 påsar med aktivator,
  • 10 påsar neutraliseringsmedel,
  • 10 påsar keratinbooster,
  • Eyelash Lift Glue
  • 3 par silikonstavar,
  • 3 franskammar.

Lamineringen är verkligen enkel och kan hanteras även av någon utan tidigare erfarenhet. Effekterna är imponerande när de följer appliceringen, fransarna är synligt böjda och lyfts, får mer glans och är visuellt tjockare. På så sätt kan ögonramen framhäva blicken perfekt och ge den djup.

Tillverkaren av denna uppsättning säkerställde också en bra formel för alla produkter. De innehåller mycket näringsämnen som helt klart hjälper till att förbättra tillståndet för ögonfransarna. Tack vare keratin, lanolin, arginin, avokado och druvkärnoljor samt panthenol och siden är ögonfransarna i mycket bättre skick. Själva satsen kommer i en vacker, modern förpackning och skulle vara en perfekt present.

2. RefectoCil ögonfranslyft

13 minuter är helt tillräcklig tid för ett ögonfranslyft hemma. RefectoCil Eyelash Lift sats försöker bevisa det. Allt tack vare den unika formeln för produkterna i den. Produkterna för franslyftning och laminering är designade för att du ska kunna uppnå effekter som varar i 6 veckor på bara en kvart.

Satsen innehåller de nödvändiga produkterna, samt tre par silikonstavar, en flaska lim och en ögonfranslyftare. Tillverkaren tillhandahåller även två miniskålar och två praktiska penslar. Detta gör behandlingen mycket lättare och roligare. Produkterna kommer i en snygg sminkväska, vilket gör det till en trevlig bonus.

3. MIYA LASH Keratin Lash Lift Kit

Miya Lash tillhandahåller även en komplett sats för att lyfta och laminera ögonfransar hemma. Keratin Lash Lift Kit innehåller ett antal användbara tillbehör och produkter med välgörande ingredienser för ömtåliga hårstrån. Bland andra ingredienser är de rika på keratin, så de ger perfekt näring åt fransarna och får dem att se fenomenala ut.

Effekterna av behandling med detta sats varar upp till 6 veckor. Dess prestanda förbättras av specialprodukter och utvalda tillbehör. Inom satsen tillhandahåller tillverkaren lamineringsborstar, en lyftplock, silikonstavar och ögonlappar.

4. Brynlaminering och franslyft sats – Protein Reconstruction System Zola

En sats för att lyfta ögonfransar hemma behöver inte alltid innehålla professionella tillbehör. Åtminstone är det tillvägagångssättet för varumärket Zola, som kommer med sitt Brow & Lash Protein Reconstruction System. Detta är ett väldigt enkelt sats för att lyfta och laminera ögonfransar hemma. Detta beror på att satsens tillverkare har avstått från allt extra, såsom borstar, applikatorer och silikonstavar. Istället utförs franslyftet på samma sätt som att använda mascara.

Vad innehåller Brow & Lash Protein Reconstruction System? Satsen består av endast tre formler. Var och en har ett namn och ett nummer, som motsvarar ordningen för ansökan. Formlerna du får är Protein Strong Lifting, Protein Fixer respektive Protein Care.

När du bestämmer dig för att lyfta och laminera ögonfransar med detta sats, kommer du förmodligen inte att få lika spektakulära effekter som med mer professionella satser. Det är dock ett bra val för kvinnor som inte vill utföra komplicerade behandlingar med hjälp av silikonstavar.

5. Fleeky Lashlift Kit

Fantastisk blick till hands och för vilken budget som helst. Satsen från Fleeky är ett av de billigaste franslyft- och lamineringssatserna. Produkten tillskriver dock sitt pris till det lilla antalet tillgängliga applikationer. Med dess hjälp kan du bara utföra 2 till 4 behandlingar. För vissa är detta tillräckligt. Satsen innehåller lyft- och lamineringsprodukter, två par silikonstavar, fyra appliceringshakar och två kammar.

Alla produkter som ingår i Fleeky Lashlift Kit är veganska och har inte testats på djur. Satsen kommer i en härlig rosa ask, så det kan vara en bra presentidé.

6. Thuya lash lift kit

Låter en 2-i-1 sats intressant? Varumärket Thuya kommer med ett frans- och brynlyftssats, så att du kan få två olika behandlingar i en produkt. Satsen består av tre produkter: permanent gel, neutraliseringsmedel och ett speciellt lim. Var och en av dem kommer i en 15 milliliters flaska eller tub. En träplock och ett par silikonstänger ingår också. Det måste dock sägas att det inte finns många tillbehör.

Som tillverkaren försäkrar kan den permanenta gelen och neutralisator också användas för en brynlyft och laminering. Tack vare tioglykolsyra hjälper satsen snabbt att tämja ohanterliga ögonbryn. Det är dock tveksamt om de enskilda formlerna kan behålla sina egenskaper under en lång tid om de inte kommer i separata påsar.

7. Elleebana Lash Lift – franslyft startsats

Det extremt omfattande Elleebana Lash Lift franslamineringssatsen för hemmabruk är en produkt som sticker ut på flera sätt. För det första möjliggör den från 15 till 60 applikationer. Ett sådant antal gör denna produkt perfekt som ett professionellt franslyftssats för kosmetologer.

Ett så stort antal möjliga applikationer beror på det faktum att varje av de 15 paren av påsar möjliggör 4 behandlingar. Men om de inte utförs inom ett kort intervall, kommer produkten inte att vara lämplig för vidare användning och det kommer att vara nödvändigt att öppna en annan påse. Därför säkerställer satsen 15 snarare än 60 appliceringar hemma, eftersom endast en behandling kan utföras åt gången.

Elleebana Lash Lift kännetecknas också av sitt högt pris. Det är verkligen ansenligt jämfört med andra franslyft och lamineringssatser för hemmabruk. Det är därför det inte är troligt att det är ett bra val om behandlingen utförs då och då, en gång var 8:e vecka och bara för dig själv.

Hur gör man ett steg-för-steg franslyft i sitt eget badrum?

Att utföra ett franslyft hemma är en mycket enklare process än du kan  tro. Ja, inte många kommer att kunna utföra det så bra som en professionell kosmetolog från första början. Du kan dock bli tillräckligt skicklig för att göra resultatet så tillfredsställande att du inte längre behöver fler möten med en professionell.

Innan du börjar laminera fransarna är det viktigt att ha din sats för DIY franslaminering redo, och att se till att alla produkter och tillbehör är lättillgängliga. Det första steget i processen är att rengöra ögonfransarna noggrant, eftersom hårstrån och ögonlocken kan behålla olika smink- och hudvårdsrester. För att rengöra ögonfransarna effektivt rekommenderas det att använda ett speciellt frans- och brynschampo och en sminkborttagare som inte innehåller oljor. Detta kommer att göra behandlingen mer effektiv och kommer att förbereda fransarna för laminering.

Nästa steg är att placera silikonstavar på ögonlocken. Dessa kommer vanligtvis i 3 storlekar. Du måste välja rätt för din franslängd och önskad böjningstyp. Om stavarna är för breda låter de flesta tillverkare trimma dem. Viktigt är att silikonstavarna kan återanvändas, vissa varar upp till 100 behandlingar.

Du måste applicera ett dedikerat lim på stavarna. Det enklaste sättet är att applicera den med en borste och sedan försiktigt kamma de separerade fransarna på stavens yta. Det är värt att göra detta exakt. Det är dags för själva franslyftet och lamineringen. Ögonfransarna behöver behandlas med ytterligare produkter nu. Varje sats för laminering av ögonfransar hemma innehåller som regel två till tre produkter, limmet räknas inte. Var och en av dem måste appliceras ordentligt och sedan försiktigt tas bort, helst med en våt bomullsrondell. Informationen om hur länge de efterföljande formlerna ska behållas tillhandahålls vanligtvis av tillverkaren, tillsammans med fullständiga bruksanvisningar.

Vid denna tidpunkt är behandlingen nästan klar. Allt som återstår är att försiktigt ta bort silikonstavarna från ögonlocken. För att förstärka effekten kan du borsta igenom ögonfransarna försiktigt. Efter denna behandling kommer de att bli kraftigt böjda, lyftas från själva rötterna och, viktigast av allt, perfekt näring.