Browlift är en av de senaste skönhetstrenderna! Behandlingen gör ögonbrynen perfekta på några veckor. Visst vore det skönt att sova ut lite längre på morgonen eller dricka en kopp kaffe i stället för att fylla i ögonbrynen?

Vad är browlift eller ögonbrynslamination?

Lamination är en avancerad stylingbehandling som görs av proffs: kosmetologer eller hudterapeuter i salongen. Behandlingen är inte lika invasiv som microblading. Effekten är också mer subtil. Tack vare laminationen ser ögonbrynen snygga och naturliga ut.

Vad gör browlift?

Behandlingen tämjer ögonbrynens hårstrån och jämnar ut dem. Den reparerar även och förstärker dem. Browlift är en icke-invasiv och säker behandling.

Proceduren består av fyra simpla steg. Rengöring och applicering av tre produkter:

1. För och främst avfettas och rengörs brynområdena för att skapa perfekta förhållanden för absorbering.

2. Sedan appliceras den första produkten. Tioglykolsyra gör brynen mer flexibla och enklare att styla. Syran bryter disulfidbindningar i håret för att öppna ytterhuden (samma sak händer vid keratinbehandlingar exempelvis). Ögonbrynen täcks med platfolie.

3. Nästa steg involverar applicering av en keratinprodukt för att hålla ögonbrynen friska och starka, och för att effekterna ska vara längre. Sedan täcks ögonbrynen återigen med plastfolie.

4. Slutligen används vegetabiliska oljor för att göra ögonbrynen mer glänsande och för att intensifiera slutresultatet.

Du kan givetvis också forma eller tona ögnbrynenför att komplettera behandlingen – valet är helt upp till dig och den effekt du eftersträvar. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *