Att veta hur man använder makeup-grund korrekt är viktigt. För att få ut det bästa av din grund, öka dess effektivitet i att hålla din hud mjuk och jämn, och hindra att få finnar, har detta inlägg för att visa dig smarta tips som kan hjälpa dig att hålla din hud hälsosam.

Fördelar med basen

Grunden används som det allra första steget i ansikts makeup-processen. Det appliceras på fatet för att jämna ut hudton och ger en slät och jämn yta för att applicera andra produkter som rouge, ögonskugga och ögonbryn produkter. Det ger också skyddar mot andra ingredienser som kommer i kontakt med din hud, såsom fuktkräm, solskydd, concealer och rouge.

Grund är också fördelaktigt för att minska linjer och rynkor för att förhindra tidig åldrande. Den innehåller ofta naturliga ingredienser som är fuktgivande och hjälper till att hålla huden frisk och ungdomlig.

Vilka uppgifter löser grunden?

Grund absorberar oljeigt smuts från huden som kan leda till akne. Va är speciellt fördelaktigt om du har fet, blandad eller aknebenägen hy. Vanliga ingredienser som finns i grunder inkluderar zinkoxid, kisel eller silica som är effektiva för att kontrollera feta hudområden.

När grunden appliceras, håller det fuktigheten i huden och tillåter den att andas. Eftersom grunden låser in fukt och hjälper huden att bli fräsch, framhäver också den glöd och känslan på huden.

Användar-specifik grund för att undvika finnar

Det är mycket viktigt att välja en grund som passar din hudtyp. Om du har tunt eller aknebenägen hy så välj en oljefri formula som är lättare att applicera. Om din hud är torr, välj en olja eller fuktgivande grund som absorberar olja från huden, återfuktar den och kontrollerar överflöd av oljig hy.

Du ska också se till att använda en grund för att skydda huden mot miljöpåvirkningar som solens ultravioletta strålar och andra oxidantskadliga föroreningar. Pröva om produkten innehåller solskydd som SPF 15 eller högre.

Applicera grunden rätt

För att använda grunden rätt, måste du välja rätt verktyg – ett mjukt och rent svamp, en tandskyddspensel, eller en koncentrerad syntetpensel. För att applikationen blir enkel, se till att din hud är ren med hjälp av ett mild mjukgörande rengöringsmedel. Nu är det dags att applicera grunden.

Starta processen genom att applicera en liten mängd grund genom att sprida den jämnt över ansiktet. Detta hjälper till att skydda din hy och hålla det glödande och fräsch.

Börja med den nedre delen av kinderna, men det viktigaste området är på näsan, hakan och övermungen. Applicera inte för mycket grund utan att försöka täcka även de minsta håligheterna. Eftersom det ger en grund är det lämpligast att se till att det föres ihop med huden.

Börja sudda ut grunden med en svamp, borste eller pinsel. Använd ljus strykningar, tills det är helt jämnt ut.

Var försiktig med torkningen

När du applicerar produkten, ska du inte sudda ut den för hårt. Du ska aldrig glömma att bevara fuktigheten i huden. Om du suddar för tvätt eller gnugga din hy med en renseborste, kan du ta bort fukt, vilket gör att huden blir torr och också riskerar att få akne. Tvätta alltid ansiktet i med ljummet vatten.

Överbelasta inte

Försök att inte dra alltför mycket produkt. Applicera grunden jämnt, inte tjockt. Den ska inte appliceras i ett 10 mils radie runt ögonen eftersom detta område är extra känslig och lätt att hitta ut. Grund ska endast appliceras till partier som behöver extra skydd och döljande.

Kom ihåg även grundprodukterna

Du måste också ta hand om din grundprodukt så att den kan hålla länge. Förvara den i ett mörkt, svalt rum för att skydda produkten från att torka ut. Detta kommer också att hålla produkten från att sätta sig.

Slutsats

Basen är mycket viktigt för att hålla huden frisk och strålande. Det skyddar din hud mot yttre föroreningar och ger den näring och återfuktar den. Lär dig de smarta tipsen för att använda grunder för att undvika akne och se till att hålla huden ungdomlig och fräsch. När du kombinerar bra hudvårdsprodukter med en välutbildad grund, kommer du att se fantastiska resultat och också undvika akne och utbrott.