Det är tråkigt att behöva säga men inte alla kvinnor har välsignats med stora, sexiga och fylliga läppar. Tyvärr känner många kvinnor med tunna läppar underlägsna. De tänker att de bara kan använda subtila, svaga färger på sina läppar. Om du tänker likadant – tänk om! Du kan använda ljusa färger också. Du kan använda allt, oavsett form och storlek på dina läppar!

Utan rätt vård kommer dina läppar aldrig se fantastiska ut. Du måste hålla dem friska för att läppstift och smink ska kunna ge önskad effekt. Gör ditt allra bästa för att undvika extrem torrhet och bit eller plocka aldrig på läpparna. Skapa i stället nya, bra vanor! Läppvård är väldigt simpelt – läppskrubbar och fuktande produkter räcker ofta långt.

Huskurer för att få de mest fantastiska läpparna någonsin

Du kan skaffa en färdig läppskrubb, men det är onödigt med tanke på hur många enkla recept det finns. Det snabbaste receptet: blanda vitt eller brunt socker med en liten mängd arganolja (eller annan ren olja) i ett förhållande på 2:1 för att få en våt, sandaktig skrubb. Massera läpparna, ta bort rester och använd sen ett skyddande läppbalsam. Applicera generöst för sprillans nya läppar!

  • Vitamin A och E hjälper till att reparera och förebygga framtida skador.
  • Kräm fungerar mjukgörande på läpparna och ger perfekt fukt tack vare dess höga fetthalt. Naturliga produkter fungerar bäst.
  • Aloe vera har också fördelaktiga effekter. Det hindrar läpparna från att torka ut och förlora vatten. Använd så ofta du behöver.
  • Honung gör underverk eftersom det är rikt på aminosyror, enzymer och kraftfullla vitaminer som hydrerar huden. Dessutom har honung en antibakteriell effekt. Honung gör läpparna fylliga och återfuktade.

Hur får man perfekt form och färg på läpparna?

Läppstift

Det finns oändligt med läppstift. Matta läppstift täcker bäst och fungerar bäst för att ändra formen på läpparna. Vi kan även använda dem för att markera läpparnas konturer utanför de naturliga linjerna för ytterligare fyllighet. De torkar ut läpparna aningen så använd dem inte om dina läppar ofta blir torra.

  • Satin-läppstift ger en naturlig, våt effekt på läpparna. Detta är den populäraste kategorin. Satin-läppstift varar inte lika länge som matta men är mycket lättare att använda.
  • Pearl-läppstift har skimmrande partiklar i sig vilket gör det till det mest glänsande. Notera att det är lätt att råka använda för mycket.

Läppglans

Denna produkt är ofta mer rinnig. Du kan köpa färgat eller klart läppglans. Prova gärna att kombinera med andra produkter som ett matt läppstift för en fin glans.

Läppenna

Välj en som är mjuk och varar länge. Prova helst på handen innan du köper. Det behöver inte vara samma färg som ditt läppstift. Prova detta: använd en läppenna separat och smeta ut den över hela läpparna för en långvarig, matt effekt.

Färger!

Vi är alldeles för rädda för att använda ljusa färger. Om du är trött på färglös läppglans, sluta bara. Ett hudfärgat läppstift med naturligt utseende är ett bra alternativ. Välj inte för kalla eller ljusa färger. Använd aldrig ljusare färger än din naturliga läppfärg om du vill undvika en onaturlig effekt. Om du vill – använd en lite mörkare läppenna för att markera läpparna.

Välj helst varma, neutrala läppstift. Glöm aldrig bort läpparna, även om du bär starkt ögonsmink. Använd åtminstone ett läppbalsam.

Starka färger

Oavsett din skönhetstyp och stil, kan du hitta helt rätt nyans på ditt läppstift. Du kommer garanterat hitta något för dig eftersom det finns miljontals produkter att välja mellan.

Hur matchar man bäst färg?

Det är meningslöst med guider till detta eftersom vi alla är olika och vi gillar förändring. Hemligheten är att helt enkelt hitta en färg som får dig att känna dig bra. Det enda som kan begränsa dig är din hudton, men det är inget att oroa sig över – det finns så himla mycket kosmetika som erbjuds! Följ din magkänsla. Sminka dig för dig själv, inte för någon annan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *