Läckra, vita tänder och ett älskvärt leende. Det låter som en dröm. Vita, jämna tänder ökar självförtroendet och gör att människor känner sig mer attraktiva. Vi delar med oss av några tips för att göra tänderna vitare och berättar om det verkligen är möjligt för alla att ett felfrit, vitt leende!

Låt oss till att börja med gå igenom några viktiga fakta. Färgen på dina tänder beror inte bara på din hygien. Den bestäms även av gener och emaljens tjocklek: ju tunnare, desto mörkare tänder. Vitt är inte den enda färgen på tänder – de kan ha nyanser av grått, blått eller gult. Därför kan det ibland vara svårt att uppnå de där drömlikt vita tänderna, trots våra ansträngningar. Färgen borde dock inte vara allt vi fokuserar på. Till och med de mest vita, skinande tänderna ser inte fina ut om de inte vårdas väl.

Hur får man vitare tänder?

Maten vi stoppar i oss är vårt eget val och som tur är kan vi göra små justeringar för att få vitare tänder. Kaffe och te fläckar ned precis som cigaretter (som också påverkar hela kroppen). Det är smart att lägga ned dessa vanor och skära ned på mörk dryck. De första effekterna syns redan efter några veckor!

Vad gör man sen?

Gå till tandläkaren för att avlägsna plack. Det finns ett par behandlingar att välja mellan och experten kommer att berätta vilken som passar dig bäst: scaling eller slipning? Båda behandlingar gör tänderna snyggare direkt.

Huskurer för att göra tänderna vitare. Fungerar de?

Huskurer kan ge goda resultat efter bara några dagar. Vi har sammanfattat de populäraste.

  • Blanda i lite bakpulver i din tandkräm.
  • Borsta tänderna med kokosolja och aktiverat kol. Du kan göra detta varje dag.

Dessa behandlingar är budgetvänliga och enkla att genomföra. Det finns dock en risk för att de inte lämpar sig för känsliga tänder och orsakar skador på emaljen och överkänslighet. I detta fall ska du besöka en tandläkare.

Du borde skapa dessa vanor och använda behandlingarna för att njuta av ett bländande leende och vita tänder!

Först och främst, kom ihåg att borsta tänderna noggrant och regelbundet, helst efter varje måltid. Överväg att skaffa en tandkräm som berikats med kol eftersom detta har en whitening effekt och kan ljusa upp dina tänder några nyanser. Tålamod och viljekraft är nyckeln till succé – ditt leende kommer definitivt att blända!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *