Vi känner alla till att kokosolja fungerar som en naturlig hårbooster. Vissa av oss använder denna växtbaserade olja för att avlägsna smink. Vad inte många känner till är dock att kokosolja också gör underverk när den används på fransar och ögonbryn! Om du drömmer om långa ögonfransar och mörka ögonbryn – prova på kokosolja!

Vilken Kokosolja Bör Du Välja?

Om du räknar med att få längre fransar och fylligare bryn, rekommenderar vi oraffinerad, jungfrukokosolja (VCO). Denna typ av olja – oavsett om det är kokos, argan eller annan – är den säkraste och bevarar högst mängd näringsämnen eftersom den knappt processerats. Så om du lyckas hitta oraffinerad jungfrukokosolja, kommer du att tillföra dina ögonbryn och fransar med feta syror, mineraler och vitaminer som främjar tillväxt. Dessa växtbaserade oljor har dessutom en återfuktande effekt samt stimulerar reparationsprocessen i hår och hud. Slutligen dödar kokosolja bakterier och svamp.

Fördelar med Kokosolja för Ögonbryn

  • intensifierad färg på ögonbrynen
  • fylligare ögonbryn
  • skaderesistenta ögonbryn
  • fyllda luckor i ögonbrynen

Fördelar med Kokosolja för Ögonfransar

  • längre fransar
  • mörkare fransar
  • böjda fransar
  • skaderesistenta fransar

Hur Använder Man Kokosolja På Ögonbryn

Det finns flera sätt att applicera kokosolja på ögonbrynen. Du kan använda en bomullspad, Q-tip, brynborste eller till och med fingret. Vi rekommenderar att du applicerar kokosolja vid läggdags och avlägsna resterna på morgonen före sminkning.

Hur Använder Man Kokosolja På Ögonfransar

I detta fall bör du använda antingen en Q-tip eller en ögonfransborste. Om du inte har en kan du använda en gammal men ren mascarastav. Försäkra dig om att du bara applicerar en liten portion kokosolja för att hindra ögonirritation. Om oljan hamnar i ögonen, skölj bara med vatten. Om du märker någon som helst irritation på ögonhuden är det bäst att du avstår från att använda kokosolja nära ögonen.

När Kan Du Förvänta Dig Resultat?

När du använder kokosolja på ögonbrynen och ögonfransarna regelbundet, kan du förvänta dig förbättring i utseendet efter ungefär tre veckor. Efter två månader borde du se slutresultaten, som kommer att vara fantastiska!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *