Varje år förändras skönhets- och sminkningstrenden. Det finns dock några trender som härskar ostört år efter år. Vet du vilka som är mest populära? Här kommer 4 skönhetstrender som är värda att ha i åtanke!

1 / En hy full av glow

Ett friskt lyster över huden är en av de där trenderna som tagit över sociala medier och lockat till sig tusentals kvinnor. Vilket inte är så konstigt! Det finns trots allt inget vackrare än en hud som verkligen lyser. Hemligheten bakom ett ansikte som ser friskt och ungt ut är strålande hud som är full av liv.

Givetvis kan glow-effekten uppnås på flera olika sätt. När det kommer till sminkning används oftast highlighters i olika former – bäst är satin-pearl för att undvika en onaturlig glow. Men det är värt att överväga att uppnå lyster i huden genom att börja på insidan och se till att huden är tillräckligt återfuktad och använda kosmetika med C-vitamin, exempelvis ansiktsserum.

2 / Superfood inom kosmetika

Det är väldigt viktigt att använda högkvalitativa kosmetikaprodukter, vilket är skälet till att trenden som varit populär i flera år nu är den som fokuserar på så kallad ”supermat” i receptet. Detta är ingredienser som känner till väl och som du har i ditt kök, men som innehåller flera fördelaktiga ämnen som påverkar huden på bästa möjliga sätt. Superingredienserna som används mest inom kosmetika är exempelvis grönkål, linfrö, havtorn, aloe, chiafrön, alger eller vildros. Dessa ingredienser kan komma i form av extrakt eller olja – det viktigaste är att de finns i början av ingredienslistan på given kosmetikaprodukt eftersom detta garanterar att varje droppe av seruemt innehåller en stor mängd av dem.

3 / Syrebaserade behandlingar

Syror blir mer och mer populära inom hudvård. Fram tills nyligen var vi väldigt försiktiga med användningen av dem eftersom de skrämde oss, men idag har syror blivit en permanent del av våra skönhetsritualer. Detta är bra eftersom en väl vald syra garanterar snygg, jämn hud med glow, fri från missfärgningar – det kan eliminera akne, ljusa upp fläckar på huden och jämna ut rynkor.

Syror används framförallt i professionella behandlingar som utförs i skönhetssalonger. De som används professionelt har högre koncentration och starkare påverkan. Idag kan du ändå använda syror hemma när du vårdar huden genom att välja krämer, gels eller ansiktsmasker med milda syror.

Kom bara ihåg att undvika att använda syror på sommaren. Varför? Syror är kända för att ha en starkt exfolierande effekt för att avlägsna döda hudceller och rester som samlar sig på huden – men också den naturligt skyddande barriären. Därför kan syror göra huden mer känslig mot exempelvis solstrålar, tills hydrolipidbarriären återställs.

4 / Brightening

Dagarna när vi ville visa upp våra solbrännor och göra huden mörkare och mer konturrik är över. Idag är skönhetstrenden ljus hud, och en av de viktigaste sakerna att komma ihåg vid din dagliga hudvårdsrutin är att använda något med en brightening effekt. Vi väljer naturliga foundations, ibland till och med en nyans ljusare, för att få huden att se yngre ut. Vi är mer fokuserade på att skydda vår hud mot solen och vi undviker solbrännan till varje pris – vilket är nyttigt för oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *