Det är välkänt att föning och plattning orsakar permanenta och oåterkalleliga skador på håret. Frisörer känner till denna risk och använder därför värmeskyddsprodukter när de stylar kundernas hår. Som tur är kan alla som är rädda om sin frisyr nu utnyttja värmeskyddsprodukter hemma. Men hur väljer man rätt när det finns så himla många produkter som utlovar kraftfullt värmeskydd? Vi har recenserat topp fem produkter som skyddar ditt hår mot att brännas och skadas.

När man använder höga temperaturer för att frisera håret så tvingar man bort fukten från håret. Hår som har fuktbrist blir grovt, matt och sprött. Det är ockås viktigt att inse att värme ökar risken för förtunning och klyvning. Betyder detta att man måste sätta upp håret i en hästsvans eller knut resten av livet? Nej då! Om du fortfarande vill ha snygga blowouts utan att torka ut håret, använd bara ett värmeskydd i din skönhetsritual. Det är bara denna produkt som helt kan hindra håret från att tappa fukt.

Hur fungerar en värmeskyddsspray?

Värmeskyddssprayer är inte bara ett påhitt av hårstylister för att tjäna pengar. Denna produkt har en viktig uppgift, nämligen att isolera hårfibren från värmen som genereras av hårfön eller plattång. För att göra jobbet ordentligt måste värmeskyddet:

 • innehåller ingredienser som förenklar styling
 • innehålla näringsämnen och andra nyttiga substanser för håret
 • vara ofet för att förebygga oljigt och platt hår
 • ge lenhet och lyster
 • vara lätt att använda
 • motverka yttre faktorer dagligen

Vad bör en värmeskyddsspray innehålla?

Om du vill använda högkvalitativa värmeskydd som levererar 100% av de utlovade resultaten måste du hitta en produkt som innehåller de rätta ingredienserna. Det är bara väl utvalda substanser med bevisad effektivitet som garanterar att kosmetikan skyddar ditt hår och ger det näring, och därmed starkt och med friskt utseende. Vad bör en värmeskyddsspray innehålla då? Nästa gång du letar efter en värmeskyddsspray, kolla in om den innehåller några av följande ingredienser:

 • proteiner (exempelvis keratin, silke, vete)
 • fröextrakt
 • E-vitamin
 • vitamin B5 / pantneol
 • växtbaserade oljor

Det finns också ingredienser som en värmeskyddsspray inte bör innehålla. För att hitta bästa produkten för ditt hår, försök att undvika:

 • silikoner
 • parabener
 • alkohol
 • SLS

5 Värmeskyddssprayer Som Du Kommer att Gilla

VÄRMESKYDDANDE SPRAY nanoil

1. Nanoil Heat Protectant Spray

Skönhetsbloggare och hårstylister från hela världen håller med om att Nanoil Heat Protectant Spray lever upp till förväntningarna och håller håret säkert vid värmestyling. Och denna effekt går hand i hand med ett överkomligt pris, vilket inte är så vanligt idag, visst? Denna produkt är oersättlig när du ska exponera håret mot upp till 220 grader celsius och få till den där snygga frisyren. Denna fettfria och tyngdlösa formula är full av ingredienser som håret älskar – silkesproteiner och E-vitamin är bara två av dem. Förutom att isolera håret från hettan, ger produkten också näring åt, jämnar ut och tämjer hårstråna. För att utnyttja Nanoil Heat Protectant Spray till max, använd den på antingen fuktigt eller torrt hår och styla sen som du vill. Nackdelar? Kanske faktumet att sprayen bara finns tillgänglig online, på nanoil.se, men den är värd att beställa.

2. Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant

Detta varumärke har följare från världens alla hörn. Deras värmeskyddsprodukt är mjölkbaserad och ger lent och näringsrikt hår vilket ökar hanterbarhet och förenklar styling. Goda nyheter för er som gillar doftande skönhetsprodukter – aromen i Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant är helt underbar; ros, mysk och träd. Detta värmeskydd får inte bara håret att lukta gott utan hindrar också fukt från att avdunsta, även om du stylar med en plattång inställd på 220 grader celsius. Vilka andra ingredienser är värda att nämna? Hyaluronsyra och E-vitamin är absolut två viktiga ingredienser. Om du letar efter UV-skydd och något mot frissighet, är Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant rätt produkt för dig.

3. Kevin Murphy Ever Smooth

Du förväntade dig säkert en av Kevin Murphys produkter här. Detta varumärket är välkänt och berömt bland hårstylister och de som älskar exklusiva skönhetsprodukter. Om du har råd med en flaska Ever Smooth kommer du inte bli besviken! Med kvalitetsingredienser med naturligt ursprung gör denna värmeskyddsspray mycket mer än att bara skydda håret. Den djupt närande formulan innehåller citronasp, fruktextrakt, cypressbladextrakt, callitris columellaris-extrakt och lavendelolja – imponerande va? Blandningen främjar lent hår med varaktig näring. Sist men inte minst ger Kevin Murphy Ever Smooth stadga åt frisyren så du behöver inte fixa till håret hela tiden.

4. Moroccanoil Perfect Defense Protect Spray

Blandningen av växtbaserade oljor tillsammans med pantenol kan göra underverk, särskilt när den används på extremt uttorkade och skadade hårstrån som klyvs. Om ditt hår inte är i väldigt dåligt skick, var försiktig med Moroccanoil Perfect Defense Protect Spray eftersom den riskerar att göra håret platt. Men om du inte använder för mycket borde det gå hur bra som helst. Denna spray är idealisk för att skydda håret mot värmen från alla slags värmeverktyg. Den skyddar dessutom hårstråna mot solen – den innehåller ju trots allt marockansk arganolja. De som har råd med Moroccanoil Perfect Defense gillar förpackningen, som är en deoderant-liknande burk.

5. Bumble And Bumble Hairdresser’s Invisible Oil

Sist men verkligen inte minst, en produkt som många användare köper regelbundet – Bumble And Bumble Hairdresser’s Invisible Oil. Denna innehåller också växtbaserade oljor, och antalet är ganska häftigt: kokosolja, arganolja, macadamiaolja, sötmandelolja, druvkärnolja och saffranolja! Är den bra på att skydda håret mot höga temperaturer? Absolut. Även extremt skadade och brända hårstrån kan skyddas med Bumble And Bumble Hairdresser’s Invisible Oil. Trots att formulan beskrivs som ultra-lätt, rekommenderar vi att du först provar en travel-size version för att undvika att tappa volym.