Känslig hud kräver särskild uppmärksamhet och vård. Få personer känner till hur man vårdar den på rätt sätt. Du ska alldeles strax få veta hemligheterna bakom ett härligt, mjukt ansikte, fritt från irritation, rödhet eller brustna kärl. Läs recensionerna av de bästa anti-redness ansiktsserumen. Gör rätt val!

Det finns tre grundläggande hudtyper:

 • torr
 • oljig
 • en kombination

Det vore fantastiskt om det inte fanns fler problem. Tyvärr ackompanjeras varje hudtyp av besvär som rynkor (mogen hud), finnar (akne-benägen hud) eller brustna kapillärer (couperose hud). Det sista problemet är definitivt besvärligast.

Besvärlig couperose hud

Couperose hud är superkänslig och tar skada av flera yttre faktorer, inklusive:

 • kyla eller hetta
 • kryddstark mat och varm dryck
 • alkohol, både i drinkar och kosmetikaprodukter
 • skarpa tvålar och rengöringsmedel
 • solljus (UV-strålar)
 • hormonell obalans
 • fysiska exfolianter
 • skiftningar i blodtryck
 • vidrörning av ansiktet

Du måste vara uppmärksam och hålla ett öga på din hud. Annars drabbas du av irritationer, uppblossningar och ådenät (utvidgade kärl nära hudens yta).

Vad är den bästa hudvården då?

För att undvika detta behöver du rätt hudvård. Känslig hud kräver försiktig hantering. Den behöver rengöring, men på ett sätt som inte orsakar irritation eller torrhet. Det är därför strängt förbjudet att skrubba eller gnugga! Du måste också komma ihåg att ge näring, återfukta och reparera huden – även detta med varsamhet.

Allt handlar om en sak: känslig, rodnadsbenägen hud kräver lämpliga kosmetikaprodukter. Vid rengöring – använd milda gels eller produkter utan uttorkande SLS. När du återfuktar, välj en lätt och icke-fet kräm. Om du behöver en vårdande produkt, välj ett anti-redness serum som vänder sig till behoven hos dessa hudtyper och är den enda effektiva produkten som minskar irritation, rodnad osv. Du måste bara se till att välja rätt!

Anti-Redness Ansiktsserum

Hur ska ett bra anti-redness serum vara? Det finns ett par saker du bör ha i åtanke. Det lämpligaste serumet för känslig hud och brustna kapillärer bör vara:

 • lätt i texturen och vattnigt.
 • baserat på naturliga ingredienser.
 • fritt från alkohol.
 • producerat utan syntetiska ämnen.
 • rikt på ingredienser som stärker svaga kapillärer.
 • snabbabsorberande.
 • icke-komedogent och fettfritt.

Chockerande nog har vi bland tonvis av produkter bara hittat ett fåtal som uppfyller alla kriterier och utgör bra val för denna krävande hudtyp. Fortsätt att läsa för de bästa anti-redness ansiktsserumen – lätta, snälla och effektiva.

1. NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

Nummer ett för couperose hud och brustna kapillärer. Detta lätta, vattenbaserade serum är fritt från oönskade tillsatser som ftalater, parebener och doftämnen. I stället innehåller det hästkastanjextrakt som förseglar blodkärlen, ökar elasticitet och stärker kapillärerna. Receptet har berikats med en kraftfull, lindrande, närande och vitaliserande trio: extrakt från lind, cypress och Boerhavia Diffusa. Tack vare dem arbetar serumet på flera nivåer, minskar rodnad, lindrar irritation, reparerar huden och hämmar brustna blodkärl. Den första användningen ger snabbt lindring, medan långsiktigt bruk gör ansiktet mer elastiskt, slätt och yngre i utseendet. Det är den bästa produkten mot rodnad för hemanvändning.

mer information: www.nanoil.se

2. DIOR CAPTURE YOUTH REDNESS SOOTHER

Capture Youth Redness Soother av Dior är ett annat populärt val. Varumärkets berömmelse attraherar kunder, men det är det dyraste rodnadsreducerande serumet i vår lista. För det höga priset får vi ett välabsorberande, gel-aktigt serum som lindrar ilsken hud och förhindrar framtida uppblossningar. Eftersom det innehåller bomullspeptider och det antioxidant-rika extraktet från iris, stärker det, ger näring åt och reparerar huden. Regelbunden användning är ett bra sätt att återställa hudens balans på, lugna rodnadsbenägen hy och skydda mot irriterande ämnen.

3. LA ROCHE-POSAY ROSALIAC AR INTENSE

La Roche-Posay erbjuder också ett ansiktsserum till känslig hud med benägenhet för rodnad. Det är baserat på termiskt vatten och innehåller också andra produkter från samma märke. Det högkoncentrerade receptet innehåller lindrande vatten och två innovativa ingredienser som minska rödhet, lindrar inflammerad hud och förhindrar irritation. Tack vare ingredienserna lugnar serumet ned huden, bleker röda fläckar och minskar brännande känslor, samt stärker och normaliserar huden. Detta görs varsamt utan att överbelasta huden eller lämna fettiga fläckar på ansiktet.

4. EXUVIANCE ANTIREDNESS CALMING SERUM

Antiredness Calming Serum av Exuviance är den produkt med flest ingredienser här, inklusive BHA/Bioniskt komplex, anti-inflammatoriska TriPeptide-8, och naturliga extrakt från hästkastanj, havsalger, lakrits, vitt te och kaffein. Eftersom receptet har en hög koncentration och är krämaktigt, är det en bra idé att prova före köp – produkten är inte särskilt billig! Priset är dock rimligt. Exuviance Antiredness Calming Serum eliminerar inflammation, drar ihop blodkärlen och jämnar ut hudtonen. Med andra ord bekämpar detta serum problemen med reaktiv hud.

5. SKINCEUTICALS REDNESS NEUTRALIZER

SkinCeuticals Redness Neutralizer är ännu ett serum som tagits fram till känslig, rosacea-benägen hud och brustna kapillärer. Denna lätta, krämiga gel har en lindrande effekt, men stärker också hudens barriär, minskar rodnad och hydrerar huden. En blandning av neuropeptider (som kallas NeuroMed Complex) är huvudkomponenten som bekämpar inflammation och reducerar utvidgade kapillärer. Extraingredienser som zink och shea-smör lindrar irriterad hud, ger näring och reparerar. Detta är ett bra val om du söker en avancerad produkt.

6. BE THE SKY GIRL KEEP CALM SERUM

Ansiktsrodnad eller brustna kapillärer påverkar personer oavsett ålder. Be The Sky Girl har tillverkat ett ansiktsserum till tonåringar. Detta krämaktiga recept är baserat på växtämnen som extrakt från hästkastanj, druvor, kokos, arnika, vallört, murgröna och trollhassel. Det rika receptet ger flera effekter till rosacea-benägen och känslig hy. Den fungerar som en anti-aging antioxidant och reparerar, förhindrar inflammation och förstärker för att hjälpa dig att återfå ditt vackra ansikte.

7. IWOSTIN CAPILLIN SERUM

När det kommer till produkter som tillägnat rosacea-benägen hud och brustna kapillärer, är detta krämliknande serum från Iwostin ett annat bra val. Det är mycket billigare och är rikt på innovativa substanser som motverkar hudirritation och ansiktsrödhet. Receptet har vitamin C som ger en ytterligare brightening och anti-aging effekt. Iwostin Capillin Serum har särskilt tillverkats för rosacea-benägen och mogen hy eftersom det både lindrar och motverkar rynkor samt föryngrar problematisk hy.