Vi rengör ansiktet nästan varje dag, och tror säkert att vi inte kan förvånas av något nytt. Det är enkelt: man behöver ta bort smink för att bli av med baciller. Det blir mer komplicerat när vi behöver välja kosmetika för det, och vi har ett stort utbud att välja på. Gelé, tonic, vatten, tvål? Vad ska vi välja för att effektivt rengöra ansiktet? Hur rengör vi huden?

Effektiv sminkborttagning kommer först

Det första steget mot en effektiv rengöring är sminkborttagning. Marknaden är full av all sorts kosmetika för sminkborttagning. Det mest effektiva och rekommenderade är micellärvatten, som använder aktiva ingredienser mot smink, damm och talg. Vattnet rengör ansiktet från kosmetika (även vattentät sådan) och från orena lager. Vi kan förstås alltid använda ett rengöringsbalsam eller sminkborttagning i två delar.

Vi behöver också ha en god och effektiv teknik för sminkborttagning. Produkten på bomullsrondellen bör skonsamt appliceras i ansiktet. Undvik att gnida in den (särskild på ögonlocken och ögonfransarna). Rengör ansiktet skonsamt med bomullsrondellen och håll kvar det på ögonlocket för att sminket ska kunna lösas upp. Du kan sedan dra den nedåt mot näsan.

Tvätta ansiktet ordentligt

Alltför många kvinnor avslutar kvällens rengöringsritual med sminkborttagning. Det handlar om tidsbrist, ordentlig kosmetika, eller bara okunskap. Sminkborttagning tar bara bort det yttre lagret orenheter. Efter detta bör vi därför tvätta ansiktet med en ansiktsgelé för att rengöra porerna och underlätta absorberingen av kosmetika.

Skrubba sedan ansiktet

Ibland är det värt att främja hudens föryngring med en bra skrubb. Det är ett bra sätt att göra huden redo att absorbera vårdande komponenter. Skrubben är valfri, och kan utföras så sällan som varje till varannan vecka.

Balanserad hudvård

Ett rengjort ansikte med öppna porer är mycket absorberande. Det bästa är om huden absorberar alla vårdande komponenter, till exempel från tonic. Tonic återställer hudens naturliga pH-balans, stramar åt porerna, och tar hand om matt hud (mycket viktigt för personer med fet hud och akne). Sedan kan du applicera återfuktande kräm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *